👁️  110

Собранието денеска треба да ја одржи 128-та  седница, на која ќе се поставуваат пратенички прашања.

Ваква пленарна седница вообичаено се одржува секој последен четврток во месецот. Согласно практиката, први прашања на премиерот и министрите им поставуваат пратеници од опозицијата.