👁️  628

Фудбалската репрезентација на Хрватска го освои бронзениот медал на Светското првенство победувајќи го Мароко со 2:1, a по големиот успех се случил и скандал кој го предизвикал Дејан Ловрен во микс зоната, каде навредил неколку хрватски новинари.

Како што информираат медиумите од Хрватска, сѐ започнало со тоа што Ловрен поминал покрај новинарите без да даде изјава.

Откако ја напуштил микс зоната, еден од новинарите се насмеал.

Ловрен го слушнал и се вратил почнувајќи да навредува некои од новинарите.

-Не, вие не сте горди на овој успех. Вие сте еден од ретките што не плукаше од почетокот и не веруваше – викал Ловрен.

Кога новинарот му одговори дека не е вистина, хрватскиот стопер бил уште погласен:

„Еве и сега ме исмејуваш, смрдливец ниеден. Ти и овој господин. Не го снимивте тоа, нели?“.