👁️  733

Жена вчера се обидела да се самоубие со скокање во реката Вардар на стариот мост во Велес. Ја спасил градоначалникот, Марко Колев.

За МКД.мк тој вели дека сосема случајно се нашол на мостот преку кој секој ден поминува враќајки се од работа, и ја видел жената како се качува на оградата и се обидува да скокне. Го запрел автомобилот и ја фатил во прегратка од зад грб во дел од секунда. Ја спасил и ја симнал од оградата.

„Јас не сум никаков херој. Го направив тоа што би го направил секој граѓанин во таква ситуација. Бев единствен кој во тоа време го минуваше мостот бидејќи беше некаде по 16 часот и поради топлото време немаше фрекфенција на луѓе. Жената стоеше свртена кон реката и ја прекачуваше оградата. Се стрчав и ја фатив од зад грб. Тоа беа делови од секунда, но ете, се најдов веројатно во вистинско време на местото за да ја спасам. Ја прашав: „Мајче, каков проблем имаш“, а таа не ми одговори многу. Рече само дека не сака да живее“, вели Колев.

Ја држел жената во прегратка и повикал случаен минувач, кого го замолил да се јави во полицијата, бидејќи, како што вели Колев, поради рефлексно брзата реакција да излезе и да ја спаси жената, тој во автомобилот го оставил и мобилниот телефон.

„Им кажав на оние што потоа почнаа да доаѓаат да повикаат полиција. Ова што ви го кажувам на вас, го кажав и пред службените лица. Се надевам дека нема никогаш да се повтори ваков настан. Жената е згрижена, жива и здрава, а тоа за мене како човек е најважно“, додава градоначалникот.

Жената што се обидела да се самоубие скокајќи во река, според неофицијални информации, е мајка што пред години го загубила едното дете во сообраќајка.

Овој настан во МВР бил пријавен вчера по 16 часот.