👁️  334

Србија и Косово од ден во ден се повеќе заоструваат, а вчера за малку беше избегната тотална ескалација на состојбата, кога во вечерните часови на северот на Косово дојде до пукање меѓу локалното население и косовската полиција (така барем велат неофицијалните извори).

Ајде да погледнеме еден интересен пред се статистички видео материјал. Со какви воени потенцијали и способности располагаат двете држави.

Видео: