👁️  159

Кога погледнал кон небото, фотографот Тод Салат ја видел зеленикавата светлина на поларната светлина и сината спирала која станувала се поголема и поголема додека се движела по небото.

Фотографот Тод Салат сака да снима аурори и често поминува часови со својот фотоапарат на студениот ноќен воздух трпеливо чекајќи да се појави небесниот спектакл. Но, во саботата наутро, во близина на градот Делта Џанкшн, видел феномен кој бил сосема поинаков од она што го очекувал. Тоа беше за разлика од ништо што го видел претходно.

Кога погледнал кон небото, ја видел зеленикавата светлина на поларната светлина и сината спирала која станувала се поголема и поголема додека се движела по небото. „Тоа беше прекрасно уметничко дело на небото“, изјави Салат за Daily News. За среќа, фотографот ја имал целата опрема со себе и бил подготвен да снима и го снимил овој необичен феномен.

Како се појави овој феномен?