👁️  54

Хамас објави видео во кое наводно се прикажани телата на двајца заложници во Газа.

Јоси Шараби и Итаи Свирски се појавија живи во видеото што групата го објави вчера.

Во новото видео, третиот заложник, Ноа Аргамани, вели дека двајцата биле убиени поради израелските воздушни напади.

Важно е да се нагласи дека Аргамани зборува како заложник и дека Хамас не обезбеди докази за тврдењето дека мажите биле убиени во нападите.

Таа вчера се појави и во видеото со двајцата мажи. Кога и каде се снимени овие видеа не е познато.