👁️  2854

Снег утрово падна на Завижан, планински врв во Хрватска. Според Државниот хидрометеоролошки завод измерени се три сантиметри снег.

Температурата е -1 и врне снег. Но, ова не е првпат снег на Завижан да падне годинава, бидејќи падна и во септември.

Снег се очекува во највисоките планински предели, додека температурите во другите делови на Хрватска се уште се над просекот. На море е до 20 степени Целзиусови, додека на копно 15 степени.

Во источна Хрватска претежно облачно, повремено со врнежи од дожд.