👁️  474

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина денес на 67 годишна возраст.

Во својата богата кариера имаше значајни улоги кои како вечен траг ќе останат во нашата меморија.

Како богато наследство неговата работа ќе постои вечно во македонската култура.

Една од најпознатите негови улоги е таа во филмот „Трето полувреме“. Токму таму ја кажа својата најмоќна реплика: „МАКЕДОНИЈА Е СВЕТО ИМЕ БЕ, МАМЕТО ВАШЕ“!