👁️  2189

Пријатели на АНАЛИТИКУМ.MK се една од најголемите хуманитарни организации БАНКА ЗА ХРАНА позади себе имаат 36 успешни проекти, 5.400.000 поделени оброци, 750 донации, 5.300 помогнати семејства и секојдневно обезбедуваат оброк за над 300 лица.

Главната дејност и мисија на организацијата се состои во собирање на вишоци на храна од сите оператори со храна. Отворени сме за соработка со производители, дистрибутери и трговци, со сите хумани правни и физички лица кои сакаат да помогнат.

Помошта се споделува со:

Фамилии и поединци во социјален ризик

Самохрани родители и жени жртви на семејно насилство

Фамилии и поединци со ниски примања

Деца од улица

Центри на лица со хендикеп и на фамилии на лица со хендикеп

Центри за рехабилитација на зависници од дрога и алкохол

Сиромашни фамилии и поединци во рурални средини

Стари и изнемоштени лица

Волонтерите на организацијата ја складираат, евидентираат, сортираат и дистрибуираат донацијата до сиромашните и социјално загрозени категории наши сограѓани.

ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОМОШ И ДОНАЦИИ МОЖЕ ДА НЕ КОНТАКТИРАТЕ ВО ПРОДОЖЕНИЕ:

E-mail: bankazahranamk@gmail.com 

Web: www.bankazahrana.org

Facebook: WSS Effect – Банка за храна МК, Food Bank Macedonia – Банка за храна Македонија

Tel: +389 70 343 636