👁️  1930

Екипите на Пелистер и Вардар играат дерби, а иако тоа е во второлигашката конкуренција, е во полн сјај, со две навивачки групи.

Стадионот „Петар Милошевски“ во Битола ја отвори новата трибина и ги прими вардаровите навивачи на оваа средба. „Комити“ се присутни во завидна бројка, тука се и „Чкембарите“ кои исто така му даваат поддршка на својот миленик.

Исто како и секое дерби, така и ова не мина без пароли, „пецкања“, пиротехничко шоу…