👁️  12

Јавна расправа на тема „Национална развојна стратегија – значењето на локалната самоуправа и регионалниот развој“ ќе се одржи денеска во собраниската Комисија за локална самоуправа.

Расправата е дел од активностите за подготовка на националната развојна стратегија.

Се одржува во соработка со Програмата за развој на Обединетите Нации УНДП, Канцеларијата на Постојаниот координатор на ОН во Северна Македонија, Фондот за добро управување на Обединетото Кралство и Министерството за финансии на Република Словачка.