👁️  12

Евтихиј по род беше од Севастопол, Палестина. Му беше ученик на апостолот Јован Богослов.

Како епископ и апостол го проповедаше распнатиот и воскреснатиот Христос на многу места.

Претрпе многу измачувања и најпосле својот плоден живот го овена со маченички венец во родниот Севастопол.