👁️  775

Слаб земјотрес од 2,1 степени според рихтер ја стресе Македонја во 10:43 часот.

Потресот е регистриран во Гостивар, во близина на маврово на маедонско-албанската граница.

Како што пишува ЕМСЦ, потресот бил на длабочина од 4 км.