👁️  19

Попладнево во Битола беше почувствуван земјотрес чиј епицентар беше на 8 километри југоисточно од Битола.

Земјотресот се почувствува во 18:18 часот, а беше на длабочина од 5 километри.

Според Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар земјотресеот бил со јачина од 2.6 степени според Рихтеровата скала.