👁️  5

Претседателот на Украина Володимир Зеленски денеска го разреши Виктор Хоренко од функцијата командант на Силите за специјални операции на вооружените сили на Украина и на негово место го назначи Серхи Лупанчук.

Декретите се објавени на веб-страницата на Канцеларијата на шефот на украинската држава.

Засега нема информации за новиот прв човек на ЗСО ВС.