👁️  68

Шефот на станицата во Грција кој е осомничен во железничката несреќа, во судот призна дека погрешил, пренесуваат регионалните медиуми.

Медиумите, вклучително и јавната телевизија ЕРТ, го потенцираа неговиот недостиг на искуство затоа што, како што објавија тој бил назначен пред само 40 дена, а претходно работел во Министерството за образование. Тој завршил тримесечен курс. Владата призна дека железничкиот сектор е хронично болен.

Владата го призна одложувањето во модернизацијата на железницата. Загинаа 57 луѓе при судир на два воза.