👁️  1076

Најголем број гласови од оние што вчера гласаа вчера во Македонија на изборите за бугарското Националното собрание добија добија ГЕРБ на Бојко Борисов – 127, потоа ВМРО-БНД со 91 глас, Продолжуваме со промената – 69 гласа, 38 гласале за Демократска Бугарија , 30 ги дадоа своите гласови си за Преродба, 22 за Има таков народ.

Во земјава гласале вкупно 461 лице, а најголем број – 172 гласале во амбасадата на Бугарија во Скопје.