👁️  656

Претседателот на Србија Александар Вучиќ објаснувајќи ја енергетската состојба вели дека таа е стабилизирана но оти нема да биде лесно оти има уште четири месеци долга зима.

Тој објасни дека Србија има една од најниските цени на електрична енергија, додека Македонија ја има најскапата.

-Погледнете ја Македонија, плаќа купекс цена, пазарна цена. Кога беше триста jа плаќаа по таа цена . Кај нас со сите такси беше 66- пресмета претседателот во емисијата „Хит твит“ на Пинк.