👁️  12

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска изјави дека треба да пристигнат нови средства во вооружувањето на српските вооружени сили, што, според него, суштински ја менува позицијата на државата.

Вучиќ не сакаше да прецизира за кои средства станува збор, наведувајќи дека не може да зборува за тоа.

„Некои работи ни доаѓаат, ние ги нарекуваме наши играчки, но тие играчки не се нешто многу важно за опстанокот на Србија, нешто што суштински ја менува позицијата на Србија“, рече Вучиќ во Ниш, каде што присуствуваше на изложбата на оружје по повод Денот на српското единство, слобода и државно знаме.  (МИА)