👁️  97284

На 04 Октомври ќе започне аплицирањето за доделување на термини за Германска работна виза – општи работници. Тој ден ќе биде отворен делот за аплицирање за општи работници – погледнете –ТУКА.

Секој може да аплицира и потребно ви е само пасош со доволна важност. Потребно е уредно да ги пополнете сите полиња кои се бараат од вас. Термините за виза ќе бидат доделени по пат на лотарија и доколку бидете извлечени ќе добиете Е- маил за потврда на термин до крајот на Септември.

Штом добиете термин потребно ви е работен договор заедно со сите останати документи кои ви се потребни потребно е да ги понесете на терминот. Немојте да заборавете дека од Октомври вашиот договор мора да се состои покрај останатите основни барања денови одмор кој најчесто потребно е минимум 30 дена, и 12€ саатница. Условите за лица над 45 години со висока плата над 3.600€ сеуште важат!