👁️  12

СДС и ДУИ не се способни трева на готов стадион да одржат, а не пак Македонија во ЕУ да ја однесат, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата истакнуваат дека италијанските медиуми пишуваа за бламот на власта која дозволила Националниот стадион да има руиниран терен со дупки и исушена трева.

-Националниот стадион кој е изграден во време на ВМРО-ДПМНЕ, кој е објект со кој државата се гордее е целосно запуштен од страна на СДС и ДУИ.

Власт која не е способна да полева трева со вода и да ја коси истата потоа, не може да управува со маалски дуќан, а не пак со држава, уште помалку да ја носи државата во ЕУ.

СДС и ДУИ ја срамат Македонија на секој чекор. И СДС и ДУИ треба што поскоро да си заминат, се наведува во соопштението.