👁️  5

СДС е докажано дека клевети и шири лаги. Нивниот суд потврди дека СДС лажела и клеветела во случајот со пречистителната станица и дека имало мед и провизии, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Нивниот суд го усвои тужбеното барање, при што СДС сега треба да се извини поради изречените лаги и невистини.

СДС е потврдено дека е извор на лажни вести. Претходно три пати беше потврдено дека СДС исто така лажела и клеветела за и за други случаи. СДС е главниот извор на лажни вести, додаваат од партијата.