👁️  19

Кога русокоса ќе објави дека нашла нов омилен продукт, тоа е обично виолетовиот шампон. Русата коса, која вклучува светли нагласувања, често ја менува бојата помеѓу две посети на салонот. Светло жолти тонови со неприроден изглед често се појавуваат во косата по две до три недели. И колку и да се добри редовните шампони и регенератори што ги користиме, ништо не може да го поправи тоа. Освен, се разбира, виолетовиот шампон.

„Виолетовиот шампон е шампон со виолетов пигмент кој помага во неутрализирање или елиминирање на блескавите и жолтите тонови на косата“, објаснува фризерката Глен Елис. „Виолетовиот пигмент во шампонот ги неутрализира или ги менува жолтите тонови што ги гледате на вашата коса. Тоа е слично на процесот на тонирање во салонот, но не толку силен или долготраен. Помага да ја одржувате вашата коса свежа помеѓу посетите! ”

Зошто да користите виолетов шампон?

Ако вашите платинести или сиви прамени изгледаат досадни, суви или стари, време е да купите виолетов шампон.

„Сакате да користите виолетов шампон кога топлите тонови ќе почнат да се покажуваат во вашата платинеста коса“, објаснува Елис. „Типично, луѓето го користат еднаш секоја втора недела кога ќе почнат да забележуваат жолт сјај. ”

Затоа, следниот пат кога ќе се најдете во средина на катастрофа со промената на русата коса, размислете да земете виолетов шампон пред да почнете да паничите. Но, запомнете дека виолетовиот шампон е наменет да биде привремено решение до вашиот следен термин за фарбање – а не постојана опција.

Каков виолетов шампон да барате?

Како и кај сите производи за коса, на пазарот има огромен број виолетови шампони, па може да биде тешко да се одреди кој е вистинскиот за вас.

„Како и со секој шампон, сакате да барате висококвалитетен шампон без сулфат“, вели Елис. „Добро правило е дека колку е посветла виолетовата, толку подрастични се резултатите.