👁️  12

Шпанската полиција уапси маж осомничен за сексуален напад врз новинар кој известувал во живо за телевизија.

Иса Баладо известувала за грабеж во Мадрид во вторникот кога и пришол маж и ја допрел за задникот, што подоцна го негирал.

Баладо се обиде да продолжи да зборува, но водителот ја прекина. „Иса, прости ми што те прекинав… Но дали те фати за задникот? праша Начо Абад. Репортерката го потврди тоа, а Абад и рекол да го сними „идиотот“, по што камерата се поместила за да ги прикаже репортерката и мажот кој стои до неа, насмеани.

Journalist Isa Balado was reporting live from Madrid on a robbery when a man approached her from the rear and put his hand on her behind – angering the news programme’s host back in the TV studio who insisted she put the “idiot” on camera.

Read more here: https://t.co/71i5kG7Z7y pic.twitter.com/uBpPJtzqXh

— Sky News (@SkyNews) September 13, 2023