👁️  3862

На северот од Косово повторно е тензично, пренесуваат српските медиуми. Неколку стотина вооружани специјалци од косовската полиција потпомогнати од оклопни возила влегле во Северна Митровица и го блокирале целиот град.

Медиумите соопштуваат дека се специјалците фрлиле две шок бомби додека граѓаните од овој дел на градот почнале да се собираат масовно на улиците, напнато е но засга без инциденти. Сите кафетерии се затворени, а жените и децата се повлеклуваат од улиците, пренесува Косово-онлајн.