👁️  2777

Руската армија уништила баталјон од украински војници кој бил опремен со македонски и словенечки тенкови.

Агенцијата РИА Новости на социјалните мрежи објави видео од запалени тенкови кои, како што тврди, пристигнале во украинската армија од Северна Македонија и Словенија, заедно со тенковите Т-72 на НАТО.

Словенија и подари на Украина 28 борбени тенкови од советско производство, а за возврат доби воена опрема од Германија, вклучително и 40 камиони.

Во исто време, Македонија и донираше тенкови на Украина на крајот на јули, иако не беше прецизирано за колкав број станува збор.