👁️  12.504

Екипите на ЕВН денеска конечно добија можност да влезат во Арачиново и да ги отстранат дефектите во електричната мрежа, поради кои големи делови од селото со недели беа без струја, објави ТВ 21.

ЕВН претходно одбиваше да испрати екипи да ги санираат дефектите, тврдејќи дека нивните вработени не биле безбедни во Арачиново, дека постојано биле вербално и физички напаѓани, а дефектите се случувале поради мноштво кражби на струја.

Според ТВ21, локалното население денеска не правело никакви проблеми. Екипите на ЕВН кои влегоа во Арачиново, насекаде низ селото затекоа кабли за струја и други докази за кражби. Според пресметките на компанијата, во селото годишно се краде струја вредна шест милиони евра.

Видеото може да го погледнете ТУКА.