👁️  19

Дочекот на кошаркарите и Новак Ѓоковиќ бил за паметење. Повеќе од десетици илјади луѓе пристигнале пред Собранието на Белград како би ги поздравиле хероите.

И било повеќе од емотивно. Особено во моментите кога излегол Бориша и кога Новак го држел говорот.

Една од сцените која ја пропуштиле повеќето луѓе, како оние кои биле таму, така и тие кои го гледале преносот од пред своите мали екрани.

doček! pic.twitter.com/mHrL70Pk09

— Pluton (@Pluton45873221) September 13, 2023

Имено, Алекса Аврамовиќ сакал во еден момент да се качи на балконската ограда но не успеал.

Неша Илиќ го спречил херојот на Србија да се искачи, држејќи го со раце.