👁️  12

Српските портали објавија видео на кое се гледа мајмун на покривот на куќа во, како што велат, белградската населба Карабурма. Видеото вчера првпат го објави Инстаграм страната мој-бео-град.

Не е јасно како мајмунот завршил на слобода. Тоа е мајмун од родот макаки. Постојат дваесет и три видови макаки кои живеат низ Азија, Северна Африка и Гибралтар.

На снимката се слуша гласот на една личност која вели дека на мајмунот му дала чоколадо и јаболка, кои животното ги земало и потоа повторно побегнало.

Засега не е познато што се случило со животното откако било снимено.