👁️  5

Социјалдемократскиот сојуз споредете го со кола, која ве вози до Вашингтон и до Брисел, изјави премиерот и претседател на владејачкиот СДСМ, Димитар Ковачевски.

– Ако погледнете во годините наназад тоа што ветивме исполнивме. Споредете го тоа со една кола, што ја гледате. Кола што ве вози во Вашингтон, каде што се депонирани потписите за членството во НАТО. Тоа е кола што обезбеди почнување на преговорите со ЕУ. И ве вози во Брисел. Тоа е кола што овозможи над 600 евра просечна плата во државата, 50 отсто зголемување на минималната и на просечната пензија и намалување на невработеноста.

И што да се додаде на ова пресилна метафора на Ковачевски: Вози Таче!

Видеото може да го отворите ТУКА.