👁️  936

Експлозија имаше на гасовод во Ленинградската област во Русија.

Пожарникарите и спасувачите го гаснат пожарот кој настана како последица на експлозија на гасоводот меѓу Бернгардовка и Коваљево. Нема опасност за населението, ниту пак е можно пожарот да се прошири и на населени места. Во експлозијата никој не е повреден. Чадот од пожарот се гледа со километри.