👁️  1419

На задушница во Цапари бугарската потпретседателка Јотова, помина како боса по трње. Народот, за кој што изјавува дека не знае дека постои и приреди одлично “добредојде”, пренесува Вести.

Потпретседателката на Бугарија, Илиана Јотова, оддаде почит бугарските воени гробишта во битолското село Цапари, кои потекнуваат од Првата светска војна и каде почиваат останките на 214 војници кои загинале борејќи се на местото Црвена стена. Потенцираше дека војниците се бореле за својата Татковина Бугарија и бугарските идеали.

Ѓорѓи Прванов кој исто така рече дека овие војници загинале за ослободување на народот од непријателот и обединувањето на Бугарија.