👁️  58574

За затворање на списокот за термини за барањата за виза за Западен Балкан во октомври: Барање за виза во согласност со регулативата за Западен Балкан се поднесува кај ВизаМетрик: https://www.visametric.com/Macedonia/Germany/mk.

Извлечените апликанти директно ќе бидат информирани преку е-пошта од ВизаМетрик. Ве молиме следете ги само линковите дадени во е-поштата за да резервирате термин!
Одлуката за барањата за виза и понатаму останува во надлежност на германската амбасада!

Потсетување – Како се закажува термин за виза според регулативата за Западен Балкан:

  1. Внесување на податоци во месечниот список за лотарија: https://skopje.diplo.de/mk-mk/service/visa-einreise/-/2492578
  2. Среќа при извлекување во централата на Министерството за надворешни рабвоти на Германија во Берлин
  3. Информации преку е-пошта од ВизаМетрик
  4. Следете ги линковите во е-поштата од ВизаМетрик
  5. Резервирајте сами термин преку веб-страницата на ВизаМетрик

Конечно ако бидет извлечени за термин за виза, а се’ уште немате работно место, аеродромите во Франкфурт и Минхен, или во други големи компании, Контекст имаат партнери и работни позиции кои одговараат секому.

Не губете време и обратете се во канцелариите на улица Митрополит Теодосиј Гологанов 28, локал 4, 1000 Скопје, Македонија или на телефонските броеви +38923223579, 078274420.

Повеќе информации и работни места може да погледнете ТУКА.