👁️  1825

СВР Тетово поднесе кривична пријава против М.Р.(25) од Гостивар поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „измама“ и „лажно пријавување на кривично дело“, против А.С.(20), Ј.Ш., двајцата од Гостивар, А.К.(20) од с.Долна Бањица и Р.А.(19) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „помагање“ во врска со кривични дела „измама“ и „лажно пријавување на кривично дело“.

На 22.05.2022, М.Р. лажно пријавил  сообраќајна незгода, додека останатите пријавени пред полициските службеници дале лажни изјави.

Од изршените анализи и детален преглед на возилото не се утврдени нанесени оштетувања.