👁️  5

Откриено е што на 4-ти јули годинава во полиција изјавила Низама Хеќимовиќ, која во петокот беше брутално убиена од нејзиниот невенчан сопруг Нермин Сулејмановиќ, кога го пријавила за насилство.

Во изјавата до која има пристап „Аваз“, Низама наведува дека била претепана на 3-ти јули околу 19:30 часот во семејната куќа на Нермин Сулејмановиќ, додавајќи дека пред да биде нападната „Нермин се пожалил дека храната не му била вкусна“.

Во соопштението понатаму се наведува:

„Како невенчана сопруга сакам да ги користам поволностите на законот, не сакам да се изјаснувам за настанот што го пријавив на 4-ти јули, но сакам на мојот невенчан сопруг да му се забрани да ми приоѓа, да не ме малтретира додека ситуацијата околу нашето дете ја решава надлежната институција, а јас повеќе не сакам да живеам со Нермин Сулејмановиќ. Излегов од неговата куќа со моето дете и имајќи предвид дека Нермин е насилна личност, ми се закани дека ќе ме најде каде и да сум, за да се плашам од неговото присуство“.