👁️  390

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 Септември 2022 година (четврток), Денот на независноста е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Во согласност со Законот за празниците на Република Македонија во 2022 година остануваат уште овие неработни денови: