👁️  656

Денес нашата најмила Битола го слави 4 Ноември – Денот на ослободувањето на градот во 1944 година од фашистичкиот окупатор.

На еден уникатен начин, нашите најмлади од Средношколска унија со видео спот ги промовираат богатствата на градот и сакаат во име на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Битола, на секој битолчанец да му го честитаат овој празник кој значи симбол за слобода.

Некои работи не треба да се забораваат, стои во честитката на УМС ВМРО-ДПМНЕ БИТОЛА.