👁️  397

Американската амбасадорка во земјава Анџела Агелер денеска сподели дека пристигнат е тим од Вашингтон кој поагресивно ќе истражува корупција кај бивши и сегашни функционери.

-Тимот за санкции од Вашингтон е тука за поагресивен поглед на минатите и сегашните корумпирани актери и да ги разгледа сите можни одговори. На правосудниот сектор во Северна Македонија му требаат повеќе истраги, гонење за да се покаже дека никој не е над законот, објави Агелер на Твитер.