👁️  19

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари АСМЛ преку статус на Фејсбук денеска објавија дека починала младиот гинеколог Александра Лазарова која била специјалист по гинекологија и акушерство од ГАК.

„Со огромно жалење ве известуваме дека почина нашата почитувана

Доц. Д-р Александра Лазарова, специјалист по гинекологија и акушерство од УГАК.

Искрено сочувство до семејството,пријателите,колегите и многубројните пациенти.

Ќе ве паметиме по вашата човечност и отвореност за помош и едукација на помладите колеги во секое време 🙏“, стои во нивниот пост на Фејсбук.