👁️  502

Војниците на КФОР ја обиколија барикадата во Рударe. Тие се приближија до крстот (200-300 метри од страна) и речиси веднаш ја напуштија барикадата.

Србите на Косово уште еднаш покажаа заби и јасно им дадоа дознаење на сите па и на српските политичари дека немаат намера да се тргна од барикадите.

Од друга страна, Косово се закани и упати апел веднаш да се тргнат барикадите.