👁️  12

Дарко Рајаковиќ (44) го презеде Торонто од неодамна и со тоа ќе биде вториот српски тренер кој води тим во НБА. Пред официјалното деби на клупата на тимот од Канада се појави информација дека против него и неговите соработници е поднесена тужба од страна на Никси. Тимот од Големото Јаболко тврди дека овој тренерски стручен штаб зеле доверливи информации од клубот во кој беа минатата сезона.

Новинарот Алекс Смит тврди дека Икечуву Азотам, член од стручниот штаб на Србинот, незаконски зел над 1.000 фајлови и видеа и затоа се обвинети Рајаковиќ, Азотам и уште 12 лица. Значи, против вкупно 14 лица е поднесено обвинение.

Обвинетиот Рајаковиќ и другите членови на Рапторс го искористиле Азотама како „крт“ во организацијата на Никс за да добијат информации што ќе им помогнат да го водат Рапторс, се наведува во обвинението.