👁️  2091

Федералната служба за безбедност на Русија (ФСБ) спречи терористички напад на транспортно-логистичкиот терминал во Брјанск. По тој повод приведен е државјанин на Украина.

Одземена е експлозивна направа, изработена на база на боева глава против тенковски наведувана ракета, со маса еквивалентна на три килограми ТНТ и средства за комуникација со Службата за безбедност на Украина (СБУ).