👁️  5

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека конфронтирањето меѓу двајцата министри е вовед во внатревладините кавги кои допрва ќе се разгоруваат. Расипаниот и раштимуван состав на Владата е скрпен само од коруптивни интереси затоа што тој нема знаење ни капацитет да ја води државата.

-Кавгите во Владата не ги приметува само премиерот Ковачевски со ножиците во раката растрчан од една лента на друга за „свечено“ отварање, за потоа за „доброто на државата“ да отпатува околу светот.

На јавноста повторно и укажуваме на Бујар Османи кој лицемерно гледа предизвик и добра можност за зголемување на платата и рејтингот кој никому ништо не му значи. Особено иритирачки за граѓаните е што за него работењето во тајност на неговата македонско-бугарска историска комисија е нормална ненормалност, а за секој што ќе му најде забелешка примитивно го дискредитира како албанофоб иако самиот тој директно и упорно работи против македонската држава.

Општиот заклучок за СДС заедно со ДУИ и другите партии во власта е нивната невидена упорност во продолжање на деновите на владеење само за да крадат повеќе и подолго на грбот на народот.

Социјалистичката партија на Македонија напоменува дека народот гледа и не заборава како оваа власт на СДС и ДУИ го доведе во беда и сиромаштија и до безизлеснот. Потребно е на оваа искорумпирана, криминална и предавничка влада секојдневно и упорно да и се повторува нужноста за нејзината итна оставка или изборна промена, додаваат од Социјалистичка партија на Македонија.