👁️  33

Грција им се придружи на Американците во втората фаза од групите на Светското првенство во кошарка, откако јужните соседи предводени од Јоанис Папапетру и Јанулис Ларенцакис направија мега-пресврт и од минус 15 со Нов Зеланд на крај славеа со 83-74 за второ место во првата група.

Папапетру даде 27 поени со шест скока, а Ларенцакис имаше 20 поени. Шеа Или имае 27 поени кај Нов Зеланд, а Реубен Те Ранги 19 поени.