👁️  2280

Оставка поради здравствени причини на почетокот на 2023 година. Неофицијално, Арсовска размислува за предвремено завршување на градоначалничкиот мандат, објавува утрово порталот Скопјеинфо.мк.

Но, дали во прашање е нарушеното здравје или нарушените политики односи, ќе покаже времето.

Доколку се случи ова Министерството за локална самоуправа треба да ја информира Владата за престанок на мандатот која пак има обврска во рок од 30 дена има обврска да иницира распишување на нови избори.