👁️  1237

Веста за смртта на текстописецот Милан Радуловиќ Лаќа ги потресе многумина. Синот на Марина Туцаковиќ и Александар Фута Радуловиќ беше пронајден мртов на улица во Израел.

Тој во неколку наврати минатата година говорел за своите маки со кои се соочува неговото семејство, а во еден момент се одлучил и да се отсели од Србија.

– Побегнав од себе, од мојата куќа каде имаше премногу темнина, премногу депресија, која се состоеше само од работа, работа… Не спијам, а здравиот мозок едноставно не може повеќе. Требаше да се сретнам со Дарко Димитров, да пробаме соработка, се запознавме, пробавме со Северина и „Фатамаргана“, почнавме да се дружиме. Почнавме да работиме и сфатив дека функционираме совршено како тандем – изјави во една прилика Лаќа.

Белград го поврзуваше со многу лоши работи, за кои зборуваше пред нешто повеќе од две години, пред да умре неговата мајка.

– Не ми недостасува Белград, ми недостигаат моите родители, одредени пријатели и секогаш кога ќе се вратам во Белград не ми се допаѓа, не спијам добро. Тоа е трауматично, се случи многу. Тоа е куќата каде што почина брат ми, тоа е куќата каде што мајка ми се разболе, тука е и мојот стан, кој исто така е ладен, каде што е стара инсталацијата, не сакам да се вратам таму. Некои луѓе, отидоа на своја страна, што е сосема во ред. Некои се налутија што не сум таму, што не одговарам, на сите им велам да дојдат во Македонија, но сите се мрзливи. Имам таков став, дека не морам да разговарам со некого десет години, ако ми е драг, а некој што го сакам, кога ќе ми се јават на телефон, ќе остане истата емоција – рече тогаш за „ Нова“.

– Мислам дека луѓето мислат дека сега сум многу полош. Сите знаат каков лудак сум, и колку можам да бидам деструктивен, но јас сум подобар, а да им објаснувам дека сум подобар е глупост. Немаше ни да ми веруваат, немаше да напишам ниту една добра песна, немаше да имам ниту еден хит да не бев подобар. И тука сум извонредно благодарен на Дарко Димитров, не како продуцент, како соработник, туку како пријател и човек – заклучи тој.