👁️  12

Побарана е воздушна подршка за гаснење на два шумски пожари, првиот на територијата на Општина Штип, во атарот на селото Пиперово, вториот на територијата на Општина Зелениково, во атарот на село Гумалево.

Како што информираат од Центарот за управување со кризи, еден полициски хеликоптер и еден Ер трактор на ДЗС се подготвуваат за полетување.