👁️  12

Според Петре Шилегов висок функционер на СДСМ и екс градоначалник на Скопје во Македонија институциите се нефункционални на повеќе нивоа и нема правда и одговорност.

– Проблемот е подлабок, потребно ни е да направиме функционални институции, проблемот на немањето одговорност, општествена, политичка, кривична. Тоа значи дека имаме нефункционални институции на повеќе нивоа, рече Шилегов за „Само интервју“ на Канал 5.