👁️  2154

Хаос се случува моментално во Охрид каде непосредно пред отварањето на бугарскиот културен клуб “Цар Борис Трети”, група Македонци се собраа да изразат револт, да протестираат против глорификација на нацизмот.

Револтирана Македонка кажа дека коските на нејзините предци се превртуваат во горобот, дека во Македонија се глорифицира нацизмот и дека сето тоа е спонзорирано од “Вавилонската к*урва” Европа кон која ние се стремиме.

Бугарин кој дошол на отварањето на нацистичкиот клуб во Охрид на прашањето на Инфомакс дали го поддржуваат нацизмот на Хитлер, одговори дека тој бил фин човек и дека е подобро секој ден “Хајл Хитлер” отколку еден ден под руска чизма.

Еден од демонстрантите кратко порача дека клубот е градско ВЦ и дека е бесплатно.

Следете го протестот во живо на следниот ЛИНК.