👁️  4072

Полицијата во Србија вчера во голема акција уапсила осомничени за организирање проституција, а лисици на рацете добиле Неда Б.(34), нејзиниот сопруг Самир Б.(44), како и Нина Р.(32), Милица. М.(26), Весна В.(62) и Милица О.(49), која првично била во бегство.

Како што се дознава, на чело на оваа организирана криминална група била Неда Б., а членовите имале јасно поделени задачи во организацијата на макроа девојки.

Од полицијата соопштија дека при претресот кај осомничените биле пронајдени мобилни телефони и сим-картички користени за извршување на кривичното дело.

– При претресот кај осомничените се пронајдени мобилни телефони и сим-картички употребени за извршување на кривичното дело, како и уплатници со извршени трансакции – се додава во полициското соопштение.

Како што е наведено, постои сомнеж дека организирале предавање на неколку жени на корисници на сексуални услуги, а заработените пари на тој начин ги поделиле меѓу себе во согласност со задачите што ги извршувале и со тие пари ги покривале трошоците што ги направиле при вршењето на оваа „работа“.

– Парите заработени од овие акции ги поделиле меѓу себе согласно задачите што ги извршувале. Со тие пари ги покривале и трошоците што ги направиле при вршење незаконски дејствија. При апсењето пронајдени се и уплатници на кои се гледа како се префрлаат парите – откри МУП.

Сајтот преку кој осомничените рекламирале проститутки кои работеле за нив се чини дека е онлајн каталог.

– На неколку десетици страници има фотографии од разголени девојки, а во описот на фотографиите има специфики за секоја од девојките, висина, тежина, обем на градите и задникот, бојата на косата и очите, како и цената и телефонскиот број – објаснува изворот на Курир.

Според изворот, дел од посочената цена што ја платил клиентот отишла кај проститутките, а дел кај криминалната група.